NAUTIČARI I ZAPOVIJEDNICI JAHTI

    Prilikom uplovljenja strane jahte , Zapovjednik, odnosno voditelj strane jahte koja uplovljava u vode Republike Crne Gore, dužan je najkraćim putem uploviti u odredišnu luku otvorenu za međunarodni saobraćaj radi obavljanja granične kontrole, dobijanja vinjete i ovjere popisa posade i putnika od strane lučke kapetanije.

    Zapovjednik koji uplovljava u vode Republike Crne Gore može prije uplovljenja u odredišnu luku, poštom, putem Faxa ili elektronskom poštom dostaviti Kapetaniji kopije dokumenata radi obavljanja granične kontrole, dobijanja vinjete i ovjere popisa posade i putnika. Obrasce za popis posade i putnika i vinjetu propisuje Ministarstvo. Za životinje na jahti potrebno je dostaviti veterinarski sertifikat izdat od nadležne institucije države pripadnosti vlasnika životinje.

    Obavještenje: Svi gosti –nautičari koji planiraju svoj boravak u marini Bar dužni su u roku od 24-48 sati po dolasku u marinu, prijaviti svoj boravak. Prijava boravka se vrši u prostorijama Turističke organizacije Bar.