POZITIVNI DEVETOMJESEČNI FINANSIJSKI REZULTATI KOMPANIJE AD MARINA BAR

POZITIVNI DEVETOMJESEČNI FINANSIJSKI REZULTATI KOMPANIJE AD MARINA BAR

Category : Vijesti

AD Marina  Bar je ispunila poslovni plan za 2015. godinu, potpuno spremno dočekala novu nautičku sezonu i ostvarila povećanje prihoda.

Marina Bar je prvih devet mjeseci  završila s poslovnim dobitkom od 388.644 što je za 45,80% veći u odnosu na isti period prethodne godine.

Poslovni prihodi koji su ostvareni u prvih devet mjeseci 2015. godine su za 3,80  % veci nego prihodi osvareni u istom periodu u  prethodnoj 2014. godini.

Prema naturalnim podacima u marinu Bar  je u prethodnom period uplovilo  1160 plovila. Evidentirano je 578 dnevnih-višednevnih uplovljenja, sto je za 4% vise nego u prethodnoj godini. Jahte koje su uplovile u marinu plovile su pod zastavama Hrvatske, Crne Gore, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Rusije Poljske, Italije.

Uočen je i trend stalnog rasta i trend povezanosti sa drugim turističkim proizvodima destinacije čiji su  osnovni pokazatelji povećan broj tranzit (dnevnih) uplovljenja, veća potražnja za smještaj motornih jahti preko 35m, povećana potražnja za jednodnevnim izletima, povećano  interesovanja za ” putovanje iz zadovoljstva”. Nautičari u toku boravka u marini Bar se bave i ostalim aktivnostima kao što su posjeta kulturno-istorijskih spomenika i atrakcija Bara i Crne Gore, posjeta zabavnim sadržajima i muzičkim manifestacijama, evidentirano i povećano korištenja ugostiteljskih ,trgovinskih i turističko agencijskih usluga.

Izvršni direktor i Odbor direktora  su uradili agendu nastavka započetih , kreiranje i preduzimanje novih aktivnosti u pravcu daljeg unapređenja poslovanja i poboljšanja uslova rada i promovisanja strategije  pozitivnih promjena, te upoznavanja sa svim otvorenim pitanjima koje treba rješavati u ovoj i narednim godinama.

Marina Bar je nakon svih analiza uradila kvalitetan poslovni plan kako bi se jos više dokazala i izborila kao visoko pozicionirana i kvalitetna marina južnog Jadrana. U cilju pružanja kvalitetnijih usluga sve zahtjevnijeg nautičkog gostu u marini Bar je primjenom savremenih tehnologija povecan kapacitet vezova , izvršeno osavremenjivanje, obnavljanje i opremanje gatova, , sto je omogućilo smjestaj plovila većih dimenzija.

Marina Bar  je od ove godine uvela novi sadržaj. Na prostoru marine formirao se centar za sport i obuku djece za jedrenje. Cilj zajednicke saradnje je stalna komunikacija sa klijentima i sa okruženjem, animacija djece i omladine, kao i podsticanje razvoja nautičkih sportsko- rekreativnih aktivnosti.

Treba istaći da je marina Bar i partner  u realizaciji projekta ‘’SUST Marina-Primjena i promocija koncepta održivog razvoja na AD Marina Bar’’ Istraživanja će biti primjenjena u marini,  a osnovni cilj projekta je  uvodjenje ISO standard, dobijanje Plave zastavice i Zlatnog sidra i time bi se u potpunosti stvorili preduslovi za  standardizaciju usluga i razvoja prepoznatljivih oznaka kvaliteta usluga. Zaposleni u AD Marina Bar kao članovi tima projekta SUST-MARINA pohadjali su kurs što predstavlja jedan od načina za uvodjenje integrisanog sistema kvaliteta, a koji znaci obezbjedjenje kvaliteta usluga (servisa) i brigu za zaštitu životne sredine.

AD Marina Bar svrstava se u red najvećih objekata nautičkog turizma na crnogorskom primorju. Prihvat jahti i plovila i pružanje marinskih, servisnih usluga visokog nivoa po najsavremenijim standardima predstavlja osnovnu djelatnost marine Bar, što  uz uspjesno poslovanje kompaniji daje za pravo da očekuje u potpunosti realizaciju svih planiranih aktivnosti.


Leave a Reply